Pečený lilek, těstoviny, ricottové lívance, vaříme s Mámou stylově


Ricotta je tvarohový sýr, který dokáže zjemnit omáčku nebo udělat těsto vláčné a nadýchané. Alice z blogu Mámou stylově už na její výhody také přišla a oslnila ricottovými recepty moderátora Pavla Cejnara. Řekl Pavel na konci pořadu osudné "Chutná to"? :)

Na tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou potřebujeme:

2 lilky
Balení tagliatelle
2 balení ricotty (nebo jedno veliké cca 300g)
Sůl
Pepř
Česnek
Olivový olej
Čerstvá bazalka

Na ricottové lívance budeme potřebovat:

1 hrnek celozrnné mouky (jemně mleté) 
2 lžíce třtinového cukru 
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli  
1 hrnek ricotty (cca 200g) 
1 vejce 
1/2 hrnku mléka 
2 lžíce rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
1 lžičku vanilkového extraktu  
1 rozmačkaný banán